NIE ZAWSZE FAST FOODAMI CZŁOWIEK ŻYJE


WYCIECZKI SZKOLNE, SAVOIR VIVRE BIESIADOWANIA


OPISCENA WYCIECZKI

Poznajemy sztukę savoir-vivre biesiadowania, aby, gdy zasiądziemy przy tradycyjnym stole – umieć swobodnie rozkoszować się przyjemnościami stołu i urokiem zgromadzonego przy nim towarzystwa. Tę „nie prostą ani małą” naukę opanujemy pod okiem specjalisty. Zaś przepiękne wnętrza Domu Polonii w Pułtusku, odczuwalny klimat szlacheckiej przeszłości – naszą naukę zamienią w „kulinarną” przygodę.


PROGRAM PODSTAWOWY

  • Wstęp: historia kultury stołu, historia polskiej kuchni, kuchnia i stół tradycyjnych polskich świąt, sztućce, porcelana, naczynia szklane itd.

  • O zachowaniu się przy stole: jak siadać do stołu, jak jeść posiłek, jak pić napoje.

  • Spożywanie posiłków i picie napojów: rola serwetki i sposoby jej składania, prawidłowe nakrycie stołu, odczytywanie kodu ułożenia sztućców, potrawy „proste” i „trudne”.

  • Zasady zachowania się w hotelu, restauracji, kawiarni: rola hotelu, restauracji i kawiarni, zasady zachowania się podczas różnych przyjęć bankietowych.

  • Zwiedzanie historycznych komnat zamkowych. Obiad w restauracji, gdzie mamy możliwość wykorzystania w praktyce, zdobytych umiejętności.

PROGRAM UZUPEŁNIAJĄCY

  • Po „trudach biesiadowania” pospacerujemy alejkami zamkowego parku, poznamy ciekawostki najdłuższego rynku w Europie oraz odpoczniemy w nadnarwiańskich bulwarach.

  • Dla chętnych – rejs gondolami po Narwi.


Liczba uczestników wycieczki: 25 – 29  30 – 34  35 – 39  40 i więcej
Cena za jednego uczestnika:  90 zł
 75  zł
 65 zł
 57 zł
Cena zawiera: przejazd autokarem, opiekę pilota/przewodnika, bezpłatne miejsca dla opiekunów
Cena NIE zawiera: kosztów biletów wstępu – prosimy o kontakt telefoniczny z Biurem

GALERIA