Wyprawa na czarny ląd


OPIS WYCIECZKICENA WYCIECZKI

Zapraszamy na Wyprawę na Czarny Ląd do Wioski plemienia Kuanjamo, znajdującej się około 60 km od centrum Warszawy. Wioska jest zbudowana z chat, przeniesionych jakby żywcem z Afryki. Zbiory, znajdującego się tu muzeum sztuki afrykańskiej należą do największych w Polsce. Poznajemy ten egzotyczny dla nas kontynent poprzez zabawę, taniec, muzykę i różne zajęcia ruchowe.


Mikroprzedsiębiorca 2016 roku w kategorii Młody Biznes.

Właścicielka Centrum Afrykańskiego zajęła 1 miejsce i otrzymała tytuł najlepszego Mikroprzedsiębiorcy 2016 roku w kategorii Młody Biznes. Ta prestiżowa nagroda przyznawana w czasie konkursu Mikroprzedsiębiorca Roku organizowanego przez Fundację Kronenberga jest wyróżnieniem i promowaniem najlepszych z nich jako przykładów efektywnych działań gospodarczych.

Muzeum Afrykańskie od 2016 roku jest na stronach Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.


 W PROGRAMIE :

  • przywitanie grupy przez gospodarzy w strojach afrykańskich,
  • spacer po wiosce z omówieniem znajdujących się tam zabudowań,
  • zwiedzanie Muzeum Afrykańskiego – maski, rzeźby i inne przedmioty sztuki afrykańskiej,
  • nauka gry na autentycznych afrykańskich bębnach,
  • wykonanie dla siebie maski w stylu afrykańskim,
  • nauka podstawowych słów w języku suahili,
  • nauka noszenie koszy i dzbanów na głowie,
  • afrykańskie igrzyska: strzelanie z łuku, rzut dzidą i inne afrykańskie zabawy,
  • zabawa na orientację w terenie – poszukiwanie skarbów z mapą na terenie wioski,
  • obchody Święta Wioski – taniec maski w rytmie bębnów,
  • przejażdżka ciuchcią „Mombasa Express”,
  • konkurs wiedzy o Afryce,
  • przyznanie nagród i dyplomów dla najbardziej aktywnych,
  • dla chętnych – sklepik z tematycznymi pamiątkami.
  • ognisko z kiełbaskami (w cenie),
    -lub-
  • Zamiast ogniska z kiełbaskami – za dodatkową opłatą – posiłek kuchni afrykańskiej injera. Injera – rodzaj pieczywa popularnego w Etiopii – ma kształt dużego koła (coś w rodzaju pizzy). Spożywa się ją z mięsem z piersi kurczaka, sosem i warzywami. Placek zastępuje talerz. Danie je się palcami, odrywając małe kawałki i nabierając nimi dodatki.

GALERIA


Liczba uczestników wycieczki: 25 – 29  30 – 34  35 – 39  40 i więcej
Cena za jednego uczestnika:  90 zł
 75 zł  65 zł  57 zł
Cena zawiera: przejazd autokarem, opiekę pilota/przewodnika, bezpłatne miejsca dla opiekunów
Cena NIE zawiera: kosztów biletów wstępu – prosimy o kontakt telefoniczny z Biurem